måndag 15 oktober 2007

Floskeltoppen

”Bevara Sverige svenskt”

Att Niklas Wykman citerar från ett rasistisktparti som Sverigedemokraterna, som från början hette Bevara Sverige Svenskt tog priset på en kass aula presentation idag. ”Skatt går till massa skit” ”Min mamma som jobbar inom vården har mycket mer i plånboken nu efter valet med vår politik” ”Att vi slopade förmögenhetsskatten var inte till förmån till de rika” var bara några av flosklerna.


Att när jag sedan frågade om de senaste opinionssiffrorna som visar på ca 22,6 procent fick jag svaret ”Det beror på att vi alltid får en sådan negativ mediebild. Alla journalister är från S, Mp eller V.”
Jag vill dock hävda att majoriteten av svenska tidningar är blå.

Med dessa argument lär det inte en svår match för Jytte då de möts för debatt i Örebro.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det går lite gallimattias i dina resonemang. Ni har båda rätt. Det stämmer att en majoritet av ledarspalterna i svensk press är blåa, men 80 procent av svensk journalistkår är rödfärgad enligt Göteborgs universitets undersökningar på området.

Därför är det också slagsida åt vänster inom i stort sett all svensk media. Jämför gärna SVT:s nyhetsrapporteringar med tysk, brittisk, amerikansk, spansk, ja vilken annan större massmedia som helst ute Europa, så märker du själv skillnaderna.

Anonym sa...

"Att Niklas Wykman citerar från ett rasistisktparti som Sverigedemokraterna, som från början hette Bevara Sverige Svenskt tog priset på en kass aula presentation idag."

Vad menar du med detta?
/mark

Stina Karlsson sa...

Christian, jag tycker fortfarande att skylla opinionssiffrorna på journalisterna är kasst. För så nedskrivna har de faktiskt inte blivit.

Utan beror snarare på reformerna i A-kassan, slopandet av både förmögenhetsskatten och fastighetsskatten.

Stina Karlsson sa...

Mark, jag tror inte många kunde ta Niklas Wykman på allvar under gårdagen. "Bevara Sverige Svenskt" är rent ut sagt förjävligt att citera. Att han upprepade ordet "Gigantisk jätte penis" ett flertalgånger när han pratade om svenskt midommarfirande kändes också rätt oseriöst inför en fullsatt aula på en gymnasieskola.

Anonym sa...

Hej Stina,

tack för ditt svar.

Opinionssiffrorna får man kanske ta med en nypa salt än så länge. Ekonomin i Sverige har inte gått bättre sedan 1991, enligt OECD just pga. de förändringar du här nämner. Alliansen har inte varit duktiga på att nå ut i media. Men å andra sidan vet vi ju att pressen alltid är ute efter att sälja lösnummer och är mer intresserade av konflikter än av medgångar.

Efter viss efterforskning så framstår också några detaljer som felaktiga, och det bör påpekas. Till exempel citeringen "Bevara Sverige svenskt" var en citering som användes i kritik mot Sverigedemokraterna. Man kan tycka det vara fel att citera rasistiska partier, men därför framstår det som något märkligt att du gör det själv på din blogg - även om du citerat en citering av Niklas. Dessutom behövs ämnet diskuteras, vilket blir svårt om man inte skall få använda sig av deras egna konstiga formuleringar. Dessutom är formuleringen från början Per Albin Hansson, syftandes på folkhemmet och den socialdemokratiska modellen. "Sverige åt alla svenskar" - , har för mig det var 1928.

Liknelsen med Midsommarstången har jag hört förut, återigen som en kritik gentemot rasister, och med en skämtsam betoning på hur andra kulturer kan tänkas uppleva vår egen kultur. Tror nog att gymnasieungdomar är vuxna nog att förstå ironin.

Trevlig dag!

Anonym sa...

Du glömde nämna hans öppna gylf.. //Snutten