tisdag 29 maj 2007





Blev en väldigt lyckad kväll igår! Laila höll en jättebra föreläsning om Palestina för SSU:arna i Trollhättan och Vänersborg. Fick även besök av Göteborgsgänget.

Detta verksamhetsåret i vårt distrikt ska alla aktiva klubbar visa upp "sin grej" för de övriga i distriktet. D.v.s att man bjuder in alla medlemmar till sin hemkommun för att ordna någonting om din kommuns hjärtefråga. Palestina är Vänersborgs och de kommer hålla en manifestation den 16 juni.

måndag 28 maj 2007

Gäst bloggare - Laila Naraghi

Hej alla Stinas besökare!

Trollhättan - vilken stad! Och vilken fin SSU-lokal ni har här! Tack för inbjudan och för ett grymt kul möte. Jättebra att ni SSU:are här i Norra Älvsborg engagerar er för Palestina! Det var verkligen roligt att få komma och prata om det. Jättekul att så många kom! Lycka till med det fortsatta arbetet!

Det var roligt att också få diskutera elevinflytande och hur vi kan stå emot Major Björklunds försämringar. SSU ska vara den bästa elevfackliga organisationen som står upp för elevers rätt och inflytande!

Ska bli kul att snart ses igen :)

Kramar
Laila

Norra Älvsborg vanan sprider sig.

Nu är det MUF Norra Älvsborgs tur att falla samman. Den 23 maj avgick fem DS ledamöter. Distriktsordföranden lämnade även ordförandeskapen i hemkommunen, en av ledamöterna lämnade styrelseuppdraget i hemkommunen och ande vice ordförande lämnade även den posten i hemkommunen och gick ur förbundet.

Anledningen ska enligt hemsidan ”vara till följd av diverse större oenigheter mellan förbundsstyrelse och distriktsstyrelse har nu medlemmar av MUF Norra Älvsborg valt att lämna förbundet.”

Laila Naraghi till Trollhättan

Idag kommer Laila Naraghi till Trollhättan för att prata med Trollhättan och Vänersborgs SSU: are inför deras Palestina manifestation den 16 juni.

måndag 21 maj 2007

Hälsat på hos västvännerna



Idag har halva dagen spenderats på SSU Göteborgs exp. tillsammans med Amir.

Bästa vännernas studentbal




I lördags hade Emilie & Annicka sin studentbal på Baldersnäs. Självklart åkte jag med Emilies föräldrar upp för att se dem.

måndag 14 maj 2007

Afrikakonferensen


Resumé av Afrikakonferensen kommer inom kort, så länge kan ni ju kika in hos Johan

fredag 11 maj 2007

Emilie till ICA


Välkommen till en av mina bästa vänner, Emilie till oss på ICA. Skoj ska det bli att få dig som arbetskamrat nu =)

tisdag 8 maj 2007

Nästan enad rörelse


Nu är nästan hela rörelsen enad här i Trollhättan. SSU distriktet har tillsammans med partiet flyttat ihop med ABF och igår beslutades det på SSU Trollhättans styrelsemöte att Unga Örnar skulle få hyra in sig i vår lokal under tre år.

måndag 7 maj 2007

Trollhättan är grönt.


Trollhättan är med på topp 3 listan över Sveriges grönaste kommuner med hela 73 poäng. På förstaplats hamnar Kristianstad med 75,5 poäng och på andra plats Stockholm med sina 74 poäng.

Trollhättan har två anläggningar gör biogas. Alla renhållningsbilar och en del bussar och personbilar går på förädlad biogas.

Snart kommer sommaren!


Yes yes, snart dags för sommar igen! Blir festival, jobba, kongress… Vi siktar in oss på Hultsfred i år igen, men även Peace & Love lockar. Förra året åkte vi 18 stycken tillsammans. Jag, Emilie, Annicka och Ida tillsammans med 14 killar som vi kände mer eller mindre bra.. Och nästan vi alla har hållit ihop sedan dess, så vi gör en ny resa i år också såklart =)

torsdag 3 maj 2007

Norra Älvsborg har nominerat.

I söndags hade vi DS möte i Åmål. Vi diskuterade hur vi såg på SSU och hur det skulle ledas i framtiden. Det finns två kandidater och efter en bra diskussion fram och tillbaka så beslutades det att vi skulle nominera Laila Naraghi. Vi nominerade även Mattias Vepsä som förbundssekreterare.

Dåligt med bloggandet..


Johan Bűser klagar över mitt dåliga bloggande, att det sker försällan.. Och det kan jag nog hålla med om... Så ändring på det då!


Helgen har varit lång =) Tre lediga dagar extra från skolan.. Så Cecilia och jag åkte och köpte utemöbler till altanen och det blev grillning. Bea och jag monterade ihop det, men hon gjorde det bäst i sina klackar. Kvinnor kan minnsan!